Taliban Türkmenlerin yaşadığı ilçeyi ele geçirdi

Taliban Türkmenlerin yaşadığı ilçeyi ele geçirdi

Taliban'a bağlı güçler Afganistan'ın kuzeyinde Türkmen ve Özbek nüfusun yaşadığı bir ilçeyi ele geçirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre Taliban, Afganistan'ın kuzeyindeki Balh vilayetine bağlı Çahi (Nehri Şahi) ilçesini Kabil hükümetine bağlı güçlerden ele geçirdi.

Yerel nüfusun çoğunluğunun Türkmen ve Özbeklerden oluştuğu bölgede Taliban tarafından ele geçirilen ilçenin uzun bir süredir kuşatma altında olduğu ifade edildi.

Taliban'ın birkaç gün önce ilçe merkezine yönelik saldırılarını yoğunlaştırmasından sonra ilçe merkezinin kontrolü kısa süre içinde Kabil hükümeti güçlerininden Taliban'a geçti.

Taliban sözcüsü Zebihullah Mücahid tarafından yapılan açıklamada, ilçe merkezindeki ana askeri merkez ve kontrol noktalarının tamamının ele geçirildiği, ABD destekli Kabil hükümetine bağlı tüm askeri personelin öldürüldüğü ifade edildi.

Öte yandan Taliban sözcüsü Mücahid'in sosyal medya hesabından paylaştığı videoda ele geçirilen ilçe merkezindeki Taliban savaşçılarının Türk dillerinden birini konuştukları görülüyor. Sözcünün ifadesine göre konuşulan dil "Türkmence"

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum