Afganistan'da içeriden saldırılar sürüyor: Kabil'de bir Amerikan askeri öldürüldü

Afganistan'da içeriden saldırılar sürüyor: Kabil'de bir Amerikan askeri öldürüldü

Kabil'de Taliban'ın düzenlediği içeriden saldırıda bir Amerikan askeri öldürüldü.

Afganistan'ın başkenti Kabil'de NATO'ya bağlı ABD güçlerine düzenlenen içeriden saldırıda en az bir Amerikan askeri öldürüldü

NATO'nun Kararlı Destek misyonu tarafından yapılan resmi açıklamada, Kabil hükümetine bağlı Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri'ne mensup bir askerin içeriden saldırıyı düzenlediği ve saldırganın diğer Kabil hükümeti askerleri tarafından öldürüldüğü açıklandı

NATO açıklamasına göre saldırıda bir asker ölürken, yaralanan iki ABD askeri Bagram Hava Üssü'ne nakledildi.

Taliban'ın konuya dair yaptığı açıklamada "hassasiyet sahibi bir Afgan askerinin" ABD askerlerine ateş açtığı, birden fazla askerin öldürüldüğünü veya yaralandığını ifade etti. Açıklamada Taliban'ın saldırıyı düzenleyen kişiden bahsetme şekli dikkati çekiyor. Taliban'ın açıklamasından hareketle saldırıyı düzenleyen askerin Taliban mensubu olmadığı ancak ülkedeki ABD varlığından rahatsız olan bir asker olduğu anlaşılıyor.

İçeriden saldırılar, Afganistan'da görev yapan yabancı güçlerin büyük kayıp verdiği saldırı türlerinden biri. Afganistan'ın güneyinde 20 Ekim seçimlerinden hemen önce düzenlenen saldırıda, Kabil hükümetinin önemli isimlerinden General Abdurrezzak öldürülürken, ABD'nin Güney Afganistan'dan sorumlu komutanı da dahil en az iki Amerikalı yaralanmıştı.

Kabil hükümetine bağlı güvenlik güçlerinin içine sızan Taliban mensuplarınca düzenlenen bu saldırılarda şimdiye kadar çok sayıda yabancı asker öldürüldü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.