Afganistan'da 1 Çek Cumhuriyeti askeri öldü 2'si yaralandı

Afganistan'da 1 Çek Cumhuriyeti askeri öldü 2'si yaralandı

Afganistan'ın batısında dün gerçekleştirilen 'içeriden saldırı' neticesinde öldürülen askerlerin Çek Cumhuriyeti vatandaşı oldukları açıklandı.

Dün Afganistan'ın batısındaki Herat ilinde Kabil hükümeti güçlerinin kılığına girmiş bir Taliban mensubunun saldırısı neticesinde ölen ve yaralanan askerlerin Çek Cumhuriyeti vatandaşı oldukları kesinleşti.

Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda askeri aracın hedef alınması sonucu, bir askerin öldüğü, iki askerin de yaralandığı ifade edildi. Yaralı askerler Bagram'daki hastaneye sevk edildi.

Saldırının gerçekleştiği Şindend Hava Üssü, Herat ilinin güneyindeki Şindend ilçesinde yer alıyor. Bu ilçe Taliban'ın oldukça faal olduğu bölgelerden biri durumunda.

Şindend üssünde dün düzenlenen 'içeriden saldırı' neticesinde, NATO'ya bağlı bir asker öldürülmüş, ikisi ise yaralanmıştı. Saldırıyı Taliban üstlenmişti.

NATO'nun Afganistan'daki "Kararlı Destek Misyonu" saldırının bir Kabil hükümeti güvenlik görevlisi tarafından gerçekleştirildiğini doğrulamış, ölen ve yaralanan askerlerin kimlik bilgilerine dair ayrıntı paylaşmamıştı.

Söz konusu saldırı, ülkede Çek askerleri hedef alan ilk saldırı değil. Bu yılın Ağustos ayında, başkent Kabil'in kuzey komşusu Parvan ilinde bir NATO konvoyuna düzenlenen bombalı araç saldırısında 3 Çekya askeri öldürülmüştü.

Çekya, bu yılın Haziran ayında, Afganistan'da bulunan askerlerinin sayısını 230'dan 390'a çıkarma kararı almıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.