Afganistan'da NATO konvoyuna bombalı araç saldırısı

Afganistan'da NATO konvoyuna bombalı araç saldırısı

Afganistan'ın kuzeyinde ABD öncülüğündeki NATO güçlerine ait bir askeri konvoya yönelik bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Afganistan'ın başkenti Kabil'in kuzeyinde bulunan ve ABD öncülüğündeki yabancı güçler için oldukça stratejik bir öneme sahip Pervan ilinde dün NATO konvoyuna yönelik bomba yüklü araç saldırısı düzenlendi.

ABD öncülüğündeki yavancı güçlerin Afganistan'daki en büyük askeri hava üssünün bulunduğu Bagram ilçesinde meydana gelen bombalı saldırıda, devriye görevinde bulunan NATO konvoyunun hedef alındığı ifade edildi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Pervan iline bağlı Bagram ilçesinin Dokana bölgesinde bomba yüklü bir araç NATO konvoyuna yaklaşarak infilak etti.

Saldırıyla ilgili açıklamada bulunan Pervan ili Polis Şefi Muhammed Mehfoz saldırıyı doğrularken NATO güçlerine ait bir zırhlı aracın tahrip olduğunu açıkladı. Mehfoz'un açıklamasına göre saldırıda ölen olmadı.

Taliban tarafından saldırıya ilişkin yapılan açıklamda NATO konvoyunun bomba yüklü araçla hedef alındığı belirtildi. 

Sözcü Zebihullah Mücahid'in yaptığı açıklamada, Afganistan'ın Kapisa ilinden olan Muhammed Bilal isimli Taliban savaşçısının kullandığı bomba yüklü araç, NATO konvoyunu hedef alan bir saldırı gerçekleştirdi.

Taliban'ın açıklamasına göre saldırıda 6 ABD askeri öldü, 4'ü yaralandı. 

Afganistan'daki NATO Kararlı Destek Misyonu'da bombalı saldırıya ilişkin haberleri doğrularken, ölen ve yaralanan asker konusu sayısında net bir açıklama yapılmadı.

Afganistan'ın kuzeyinde bulunan Pervan ilinde ABD'nin ülkedeki en büyük askeri hava üssü bulunuyor. Bagram ilçesinde bulunan hava üssü ABD'nin bölgede geniş güvenlik tedbirleri almasını zorunlu kılıyor. 

Dün hedef alınan ABD öncülüğündeki NATO güçleri, bu güvenlik tedbirleri dahilinde devriye görevi yapan bir askeri konvoydu.

Bagram askeri hava üssü Taliban tarafından birçok kez füze saldırılarıyla hedef alındı. 

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.