Kabil hükümeti: 42 ilçede seçim yapılamadı

Kabil hükümeti: 42 ilçede seçim yapılamadı

Kabil hükümetine bağlı Bağımsız Seçim Komisyonu ülkede seçimlere dair bir harita yayınladı.

Afganistan'da seçimlerin düzenlenmesinden sorumlu ulusal kurum kabul edilen, Kabil hükümetine bağlı Bağımsız Seçim Komisyonu, ülkede 20 Ekim'de düzenlenen genel seçimlere dair bir harita yayınladı.

Bağımsız Seçim Komisyonu, ülke çapında kurulan sandıklara ve seçimin düzenlenemediği bölgelere dair bilgiler verdi. Komisyon tarafından yayınlanan harita incelendiğinde, 387 ilçenin 42 tanesinde hiçbir noktada sandıklar açılamadı.

20 Ekim'de düzenlenen seçimlere Taliban müdahalede bulunmuş, bu doğtultuda ülkenin kırsal kesiminde seçimler büyük oranda gerçekleştirilememişti. Taliban ülkede seçimlerin başarısız olduğunu, birçok noktada seçimlerin düzenlenemediğini öne sürmüştü. Kabil hükümetinin verileri göz önüne alındığında Taliban'ın iddiasında doğruluk payı olduğu göze çarpıyor.

Kabil hükümetinin iddiasına göre seçimlerin gerçekleşemediği bölgeler:

Hiç seçim yapılamayan ilçelere ek olarak, birçok ilçede seçimin belirli noktalarda düzenlenebildiği ve genel olarak sandıkların kurulamadığı ifade ediliyor.

Haritaya göz atıldığında, Gazni ilinin tamamında, Paktika'nın bir, Zabul'un iki, Uruzgan'ın iki, Kandahar'ın iki, Hilmend'in beş, Herat'ın iki, Feryab'ın bir, Cevzcan'ın iki, Saripul'un bir, Kunduz'un iki, Bağlan'ın bir, Badahşan'ın iki, Nuristan'ın bir ilçesinde seçimlerin yapılamadığı görülüyor.

Haritada Taliban'ın etkin olduğu ve seçimleri büyük ölçüde engellediği Ferah, Vardak, Hilmend, Kunduz gibi illerde seçimlerin gerçekleştirildiğinin gösterilmesi, seçimlerin yapılamadığı bölgelerin daha fazla olduğu yönünde yorumlandı.

20 Ekim'de yapılan seçimlerin sonuçları halen açıklanmış değil.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.