Taliban, Birleşmiş Milletler'i yalanladı

Taliban, Birleşmiş Milletler'i yalanladı

Taliban, Birleşmiş Milletler'in Afganistan'daki sivil kayıplarına dair yayınladığı raporu eleştiren bir açıklamada bulundu.

Grup sözcüsü Zebihullah Mücahid imzası taşıyan açıklamada Birleşmiş Milletler'in sivil kayıplarından Taliban'ı sorumlu tutması eleştirildi.

Taliban, Birleşmiş Milletler raporunu şiddetli şekilde reddettiğini belirterek, "Her Afgan, ABD'nin ve Kabil hükümeti güçlerinin sivil kayıplarının müsebbibi olduğunun farkında" ifadesini kullandı.

Taliban'a göre sivil kayıplarının bir numaralı sorumlusu Kabil hükümeti güçleri ve ABD iken, iki numaraları sorumlu da ülkedeki IŞİD yapılanması.

Hareket, bu tür raporlarla Birleşmiş Milletler misyonunun (UNAMA) sivil değil siyasi amaçlar güttüğünü öne sürerek, "Afgan sivillerin ABD hava saldırıları, baskınları ve rastgele kullanılan ağır silahları ile öldürüldüğü gün gibi açık" ifadelerini kullandı.

Taliban'a göre sivil kayıplarının sorumlularının çarpıtılması, sivilleri öldürenlere cesaret vererek sivil kayıplarını daha da artırıyor.

Taliban, geçtiğimiz günlerde ülkede ABD saldırıları nedeniyle sivil kayıpların arttığına dair bir açıklama yayınlayarak, dünyanın ülkede yaşananlara dikkat kesilmesi gerektiğini belirtmişti.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.