ABD Afganistan'da yine sivilleri vurdu: 3'ü çocuk en az 20 ölü

ABD Afganistan'da yine sivilleri vurdu: 3'ü çocuk en az 20 ölü

ABD güçlerinin Afganistan'ın doğusunda düzenlediği gece baskınında onlarca sivil öldürüldü.

ABD güçlerinin Afganistan'ın doğusundaki Paktika ilinde düzenlediği gece baskınında onlarca sivil öldürüldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın doğusundaki Paktika iline bağlı Giyan ilçesinde ABD ve Kabil hükümeti güçlerinin ortaklaşa gerçekleştirdiği gece baskınında, aralarında kadın ve çocukların da olduğu onlarca sivil yaşamını yitirdi.

Edinilen bilgilere göre, ABD öncülüğündeki güçlerin düzenlediği baskında en az 20 sivil yaşamını yitirdi. 

Giyan ilçesi konumu:

ABD ve Kabil hükümetine bağlı özel operasyon kuvvetlerinin Giyan ilçesine bağlı pazar yeri ve yakınındaki evleri hedef aldığı baskında, 3'ü çocuk 5'i kadın en az 20 sivilin yaşamını yitirdiğini aktaran bölge kaynakları, pazar yerindeki birçok dükkan ile baskın düzenlenen evlerin tahrip edildiğini ifade etti.

ABD'nin sivil katliamları sistematik hale geldi

ABD güçleri ile Kabil hükümetine bağlı özel operasyon birimleri tarafından Afganistan'ın farklı bölgelerinde düzenlenen gece baskınlarında son dönemde bir artış yaşandığı gözlemleniyor.

Operasyonlardaki bu artış beraberinde sivil ölümlerini de getiriyor. ABD'nin son olarak yerel güçlerle birlikte Paktika iline bağlı Neke ilçesinde düzenlediği baskında en az 7 sivil yaşamını yitirmiş, sivillere ait birçok dükkan ve ev tahrip edilip yağmalanmıştı.

Ekim ayında ABD ve yerel güçlerin ülkenin doğusundaki Nangarhar iline bağı Ravdatu ilçesinde düzenlediği baskında, aralarında 3 yaşında bir çocuğun da olduğu 8 sivil öldürülmüştü.

Kaynak: Mepa News 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.