ABD İHA'ları Afganistan'da sivilleri vurdu

ABD İHA'ları Afganistan'da sivilleri vurdu

ABD'ye ait insansız hava araçlarının Afganistan'ın doğusunda sivillere ait bir aracı hedef aldığı bildirildi.

Afganistan'ın doğusundaki Paktiya ilinde dün gerçekleşen hava saldırısıyla ilgili yerel kaynakların aktardığı bilgiye göre, sivillere ait bir araç seyir halindeyken hedef alındı.

Yerel kaynaklar, Paktiya iline bağlı Aryub Zazai ilçesinde ABD'ye ait insansız hava araçlarıyla hedef alınan araçtan kurtulan olmadığını, araç içinde ölenler arasında kadın ve çocukların da olduğunu ifade etti.

Aryub Zazai ilçesi konumu:

Yerel medyada yer alan haberlerde araç içinde kaç kişinin olduğu ve yaşamını yitirdiği konusunda net bir rakam verilmedi. Ancak saldırıda en az 3 kişinin öldüğü düşünülüyor. 

Cesetlerin vücut bütünlüğü bulunmadığını belirten kaynaklar, saldırıyla ilgili Kabil hükümeti yönetiminden bir açıklama beklendiğini kaydetti.

Afganistan'da ABD'ye ait insansız hava araçları tarafından düzenlenen saldırılarda çok sayıda sivilin hedef olduğu biliniyor. 

ABD, sadırılarda birçok sivil ölümünü kabul ederken bunun "terörle mücadelenin" bir parçası olduğunu öne sürüyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.