Afganistan'ın batısında helikopter düşürüldü: 25 ölü

Afganistan'ın batısında helikopter düşürüldü: 25 ölü

Taliban'ın Afganistan'ın batısında bir helikopter düşürdüğü açıklandı.

Afganistan'ın batısında, İran sınırında yer alan ve Taliban'ın etkinliğiyle bilinen Ferah ilinde Taliban bir helikopter düşürdü.

Taliban sözcüsü Kari Muhammed Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya vasıtasıyla yapılan açıklamada, Ferah'ın Anar Dara ilçesinde bir helikopter düşürüldüğü, helikopterde bulunan çok sayıda Kabil hükümeti mensubunun öldüğü ifade edildi. Taliban sözcülerinden Ahmedi, bir Ferah il meclis üyesinin de düşen helikopterde öldüğünü açıkladı.

Bölgenin konumu:

Kabil hükümetine yakın kaynaklardan yapılan açıklamalarda da bölgede bir helikopterin düştüğü doğrulandı. Hükümete yakın kaynaklar Anar Dara'dan Herat'a gitmekte olan helikopterin düşmesi sonucu 25 kişinin öldüğünü ifade etti. Hükümete yakın kaynaklardan, helikopterin düşme nedenine dair farklı açıklamalar geldi. Helikopterin teknik arızalar veya hava şartları nedeniyle düşmüş olabileceği dile getirildi.

Ölenler arasında Ferah il meclisi başkanı Ferid Behtevar ve il meclisi üyeleri ile, 207. Zafer Kolordu birlikleri komutan yardımcısı Nimetullah Halil'in de olduğu ifade ediliyor. Herat merkezli Zafer Kolordu birlikleri ülkenin batısındaki Herat, Ferah, Badgis, Gor gibi illerde faaliyet gösteriyor. Bu kolordu, ülkenin batı bölgelerindeki askeri faaliyetlerden sorumlu.

ABD destekli Kabil hükümetine bağı Savunma Bakanlığı, yerli orduya ait en az dokuz helikopterin son dört sene içinde düştüğünü veya düşürüldüğünü söylemiş, neden olarak ise teknik arızalar ve Taliban saldırılarını göstermişti. Taliban açıklamalarına göre ise bu sayı resmi açıklamaların oldukça üzerinde.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.