Taliban Afganistan'ın batısında helikopter düşürdü

Taliban Afganistan'ın batısında helikopter düşürdü

Afganistan'ın batısında yer alan Ferah ilinde Taliban, Kabil hükümetine bağlı güçlere ait bir helikopter düşürdü.

*Haberdeki video rahatsız edici görüntüler barındırıyor olabilir.

Taliban Afganistan'ın birçok bölgesinde, ilan ettiği "bahar operasyonları" kapsamında saldırılarını sürdürüyor. Grubun, saldırıların başlangıcından itibaren birçok bölgede etkinliğini gözle görülür şekilde artırdığı ifade ediliyor.

Taliban'ın askeri etkinliğinin artış gösterdiği önemli merkezlerden biri de Ferah ili. Taliban, ilin 11 ilçesinden 7'sinin merkezini doğrudan kontrol ettiğini belirtirken ilin merkezinin de hemen dışarısında etkinlik gösteriyor. İlde çatışmalar ve Taliban'ın ilerleyişi devam ederken grup bölgedeki büyük askeri üsleri hedef alıyor.

İle bağlı Hak-i Safid ilçesinde yaşanan çatışmalarda Taliban, dün gece saatlerinde Kabil hükümetine bağlı bir helikopteri düşürdüğünü açıkladı. Hükümet kaynakları da helikopterin, Hak-i Safid ilçesinin komşu ilçesi Bala Buluk'ta düştüğünü doğruladı. Açıklamaya göre helikopterde bulunan 5 askeri personel öldü.

Düşürülen helikopterin Mi-17 tipi olduğu ve helikopterde üst düzey bir askeri ismin de bulunduğu belirtildi.

Taliban'a yakın kaynaklar düşürülen helikoptere ait olduklarını ifade ettikleri bir video da yayınladı.

Kaynak: Mepa News 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.