Afganistan'ın Ferah ilinde Taliban saldırısı: En az 9 asker öldü

Afganistan'ın Ferah ilinde Taliban saldırısı: En az 9 asker öldü

Afganistan'ın batısındaki Ferah ilinde düzenlenen saldırıda en az 9 askerin öldüğü bildirildi.

Afganistan'ın batısındaki Ferah iline bağlı Bala Bulak ilçesinde dün gece Taliban'a bağlı silahlı güçler tarafından düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, Kabil hükümeti güçlerinden en az 9 asker öldü.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Taliban savaşçıları dün gece Bala Bulak ilçesinin Abhurma bölgesinde düzenledikleri saldırıda Kabil hükümetine ait bir askeri karakolu ele geçirdi. 

Saldırıda Kabil hükümeti güçlerinden en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden kaynaklar, birçok askerle de iletişimin sağlanamadığını belirtti.

Ferah İl Meclis Üyesi Hayr Muhammed Nurzey tarafından yapılan açıklamada, Taliban tarafından düzenlenen saldırıda Kabil hükümetine ait askeri karakolun ele geçirildiği ifade edildi.

İl güvenlik kaynaklarıysa saldırıya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı.

Afganistan'ın büyük bir bölümünü kontrolü altında tutan Taliban güçleri, İran sınırında yer alan Ferah vilayetinde saldırılarını yoğunlaştırmış durumda. 

Geçtiğimiz Kasım ayında Taliban'ın Ferah ilinde bir polis konvoyuna yönelik düzenlediği saldırıda en az 20 polis ölmüştü.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum