Afganistan'ın Herat ilinde Taliban saldırısı

Afganistan'ın Herat ilinde Taliban saldırısı

Afganistan'ın batısındaki Herat ilinde Taliban'ın düzenlediği saldırı sonucu onlarca askerden haber alınamadığı bildirildi.

Afganistan'ın batısındaki Herat iline bağlı Şindend ilçesinde Taliban'ın düzenlediği saldırı sonucu onlarca askerden haber alınamadığı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Afganistan'ın batısındaki Herat iline bağlı Şinden ilçesinde Kabil hükümeti güçlerinin konuşlu bulunduğu askeri üsse Taliban tarafından geçtiğimiz gece bir saldırı düzenlendi.

Taliban tarafından askeri üsse yönelik düzenlenen saldırının geniş kapsamlı olduğunu ve diğer bölgelerden de Taliban'a takviye güçler geldiğini öne süren kaynaklar, saldırıdan sonra üste konuşlu çok sayıda askerden haber alınamadığını ifade etti.

Taliban sözcüsü Kari Yusuf Ahmedi tarafından sosyal medya ağları üzerinden yapılan açıklamadaysa, Şindend ilçesindeki askeri üsse düzenlenen saldırıda, Kabil hükümeti güçlerinden 23 kişinin canlı olarak yakalandığı öne sürüldü. 

Yakalananlar arasında yaralı olanların bulunduğu ve tedavi edildikleri ifade edildi.

Sözcünün açıklamasına göre, saldırıda hükümet güçlerinden 14 kişi öldürüldü ve çok sayıda silah-mühimmata el konuldu.

Taliban'a bağlı sosyal medya hesaplarında Kabil hükümeti güçleri olduğu belirtilen esirlere ait görüntüler de yayınlandı. 

Kabil hükümeti güvenlik kaynakları Hera'ta meydana gelen Taliban saldırısıyla ilgili henüz bir açıklama yayınlamadı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.