Taliban, Herat ilindeki askeri eğitim kampının görüntülerini yayınladı

Taliban, Herat ilindeki askeri eğitim kampının görüntülerini yayınladı

Taliban, Afganistan'ın batısındaki Herat ilindeki askeri eğitim kampına ait yeni görüntüler yayınladı.

Taliban, Afganistan'ın batısındaki Herat ilindeki askeri eğitim kampına ait yeni görüntüler yayınladı.

Taliban'ın yayın organlarından olan El-Emara tarafından yayınlanan 22 dakikalık videoda ülkenin batısındaki Herat ilinde eğitim gören Taliban savaşçılarının görüntülerine ve Herat kentinin tarihi önemini anlatan bazı bilgilere yer verilmiş.





Herat ili konumu

Taliban savaşçılarının ağır ve hafif silahlar ile eğitim yaptı kampın ismi filmde, 'Halid Bin Velid Eğitim Kampı' olarak geçiyor. Eğitim görüntülerinin yer aldığı filmde Taliban'ın bölge halkı ile yaptığı röportajlara da yer verilmiş.



Taliban'ın röportaj gerçekleştirdiği bölge halkı, bölgedeki Taliban'dan olduça memnun olduklarını ve Afganistan'da sadece 'İslam Emirliği' olarak tabir ettikleri yapıyı tanıdıkları, diğer hiçbir Batı merkezli sistemi ve yapıyı tanımadıklarını ifade ediyorlar.


Bölge halkı Taliban'ın kendilerine hizmet ettiğini, kontrolü altındaki bölgelerde güven içinde yaşadıklarını anlatıyorlar. Ayrıca Taliban'ın kontrolünde olmayan bölgelerle yaptıkları kıyasta, daha fazla güven ve huzur içinde olduklarını söylüyorlar.


Filmde konuşan Taliban'ın Herat Valisi, bölgenin stratejik öneminden ve ildeki askeri yapılanmadan bahsediyor. Taliban valisi konuşmasında, Herat ilinin tüm ilçelerinde savaşçıların olduğunu ve Taliban'ın varlık gösterdiği bölgelerdeki kontrol alanlarını genişletmeye yönelik çaba içerisinde olduğnu söylüyor.

Ayrıca Kabil hükümeti güçlerinin sadece Herat ili merkezinde güçlü olduğunu belirten Taliban valisi, belli ilçe ve bölgelerde hükümetin varlık gösteremediğini de ifade ediyor.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.