Afrin'de 64 camiyi kapatan PYD 'Alevi merkezi' açtı

Afrin'de 64 camiyi kapatan PYD 'Alevi merkezi' açtı

Geçtiğimiz ay Afrin'deki 64 camiyi kapatan PKK'nın Suriye kolu PYD, Mabata ilçesinde Alevilere özel merkez açıldığını duyurdu.

PKK'nın Suriye kolu PYD, 2012 yılından bu yana kontrol altında tuttuğu Afrin'de Alevilere özel ibadethane açıldığını duyurdu. Örgüt, geçtiğimiz ay Afrin ilçe merkezinde 24, çevre köylerde ise 40 camiyi kapatmıştı.

Örgüte yakın medya kaynaklarının Çarşamba günü duyurduğu habere göre yeni açılan merkez, bölgede yaşayan Alevi inancına mensup kişiler için 'entellektüel, kültürel ve sosyal bir merkez' olarak faaliyet gösterecek. PYD yönetimi, geçtiğimiz Mayıs ayında Alevi liderler ile biraraya gelmiş ve ortak mekanizmalar kurulması kararı almıştı.

64 cami kapatıldı

Geçen ay Afrin'de 64 camiyi kapatan PYD'nin 'Alevi merkezi' girişimi bölgedeki çoğu kişi tarafından şüpheyle karşılandı. Örgüt, nüfusun tamamına yakını Müslüman olan Afrin'de çocuklara yönelik olarak yaz döneminde düzenlenen Kuran kurslarını yasaklamış, ve cuma hutbelerine müdahalede bulunmuştu.

Bölgede yaşayanlar örgütün camileri sıkı denetim altına aldığını, düzenli camiye gidenlerin sorgulandığını ve örgütün kendisine muhalif kişiler için bildiriler hazırlayarak imamlara bu bildirileri zorla okutturduğunu bildirmişti.

Kaynak: Mepa News

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.