Ağır hava ve kara bombardımanı: Rejimin yeni hedefi Humus kuzeyi mi?

Ağır hava ve kara bombardımanı: Rejimin yeni hedefi Humus kuzeyi mi?

Esed rejimi, Humus'un kuzey kırsalında muhaliflerin kontrolündeki bölgeleri hava ve kara bombardımanlarıyla vuruyor.

Suriye'de çatışmalar düşük yoğunluklu olarak devam ederken Esed rejimi sivil alanları hedef almayı sürdürüyor.

Humus kuzeyi vuruluyor

Suriye'nin en büyük şehirlerinden biri olan Humus'un kuzey kırsalında muhaliflerin elindeki bölge rejim tarafından hedef alındı. Bölgeden kaynakların aktardığına göre, Humus kırsalının kuzeydoğusu 30'dan fazla hava saldırısıyla vuruldu.

Yine ifade edilene göre tüm bölgede rejimin karadan bombardımanları da sürdü. Bu saldırılarda ölen ve yaralanan sivillerin olduğu ifade ediliyor.

Muhalifler uzlaşıyı kabul etmedi

Bölgedeki muhaliflerin, rejimin ve Rusya'nın uzlaşı önerilerini kabul etmemesi sonrası saldırıların başladığı ifade ediliyor. Bölgede yer alan muhaliflere göre rejim, Doğu Guta'daki saldırının ardından bazı güçlerini buraya kaydırıyor. Rus savaş uçaklarının da bölgeye yönelik bombardımana hız verdiği belirtiliyor.

Yaralılar var

Bölgede Beyaz Baretliler olarak da bilinen Sivil Savunma ekipleri de saldırılara ilişkin bir haber paylaştı. İfade edilene göre Humus kuzey kırsalında Mecdal ve İzzeddin yerleşim yerlerini hedef alan hava saldırıları sonrası yaralananlar oldu. Sivil Savunma ekipleri yaralılara ilk müdahaleyi yaptı.

"Rejimin konvansiyonel silahla öldürmesi serbest mi?"

Başkent Şam'ın doğusunda yer alan Doğu Guta'daki Duma'da bir kimyasal saldırı gerçekleştiren rejim, bu saldırıya karşılık olarak ABD-Fransa-İngiltere koalisyonu tarafından vurulmuştu. 200'e yakın sivilin öldürüldüğü kimyasal saldırıda klorin ve Sarin kullanıldığı ifade edilmişti. ABD'nin öncülüğündeki karşı saldırıda vurulan üslerin daha önceden boşaltıldığı ifade edilmişti.

Bölgede yer alan muhalifler, uluslararası kamuoyunu "rejimin kimyasal saldırılarına ses çıkarmak ancak konvansiyonel silahlara tek kelime etmemekle" suçluyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.