Suriye rejimi Humus'ta kalan son hastaneyi de bombaladı

Suriye rejimi Humus'ta kalan son hastaneyi de bombaladı

İran ve Rusya destekli rejim güçleri Doğu Guta'nın düşmesinin Humus iline yöneldi.

Suriye rejimi müzakerelerin başarısız olmasının ardından Cumartesi günü Humus bölgesinde muhalif gruplara yönelik saldırılarını hızlandırdı.

Hafta sonu boyunca El Zefarine, Telbise, El Adeviye gibi birçok köy ve kasabaya çok sayıda bomba atıldı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin aktardığına göre biri çocuk en az 2 kişi yaşamını yitirdi.

Beyaz Baretliler sivil savunma örgütü de Restan kasabasına bir saatten kısa bir süre içerisinde 200'den fazla roketin düştüğünü açıkladı. 25 kişi yaralanırken bir kadın ve çocuğunun hayatını kaybettiği bildirildi. 

Bölgede çekilen videolarda Telbise'ye atılan bombalar sonucu yükselen dumanlar rahat bir şekilde görülüyor.

Füze saldırıları sebebiyle El Zefarine bölgesinde hizmet verebilen tek hastane kullanılamaz hale geldi. Sahadaki aktivistler hastane çalışanlarından birinin yaşamını yitirdiği aktardı.

Muhalif güçler kara saldırılarının çoğuna direnirken, iki hafta önce saldırının başlamasından bu yana yaklaşık 150 rejim askerini öldürdüler ya da yaraladılar. Son günlerde ise ağır bombardıman devam ediyor.

Hava saldırıları İdlib'te de devam etti. Rus hava saldırısı olduğu düşünülen saldırıda bir pazar meydanına bomba atıldı. 27 kişi hayatını kaybederken 150'nin üzerinde insan yaralandı. Geçtiğimiz ay Kafr Batik köyünde bir okula saldıran Rus uçakları 16'sı çocuk 20 kişinin ölümüne sebep olmuştu. Benzer şekilde Hass'ta, ülke içinde göç eden mültecilerin bulunduğu bir kampın vurulması sonucu 22 kişi yaşamını yitirmişti.

Rejim ayrıca ülkenin güneyinde bulunan Filistinli mültecilerin bulunduğu Yermük kampına da saldırı başlattı. 7 gün süren hava saldırıları sonucunda geçtiğimiz hafta en az 20 kişi öldürüldü. BM saldırıyı kınarken, Filistinli mültecilerin korunması için çağrıda bulundu.

Bu ayın başlarında Rusya, İran ve Türkiye devlet liderleri, çatışmanın etkin bir şekilde nasıl kaldırılacağını tartışmak üzere Ankara'da bir araya gelmişti. Toplantının ardından "sahanın durulması için çabalarını arttıracakları" yönünde açıklama yapılmasına rağmen meydana gelen çatlaklar üç devletin şiddeti nasıl azaltacakları konusunda uzlaşmalarını engelledi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.