Muhalifler Humus'tan çekilmeyi reddetti

Muhalifler Humus'tan çekilmeyi reddetti

Suriyeli muhaliflerin kuzey Humus'tan tahliye olmayı reddettiği bildirildi.

Suriyeli muhaliflerin kuzey Humus'tan tahliye olmayı reddettiği bildirildi.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna yakın medya kaynakları dün akşam saatlerinde Humus'ın kuzeyinde kuşatma altında olan muhaliflerin tahliye anlaşmasını kabul ettiğini öne sürdü.

Esed rejimine bağlı SANA ajansının geçtiği bilgilere göre, bölgedeki muhaliflerle tahliye konusunda anlaşma sağlandığı, buna göre tüm silahlı muhaliflerin sadece hafif silahlarıyla Suriye'nin kuzeyindeki İdlib ve Cerablus bölgelerine tahliye edilecekleri öne sürüldü.

Ajans ayrıca, yapılan anlaşma gereği muhaliflerin bölgedeki silah depoları ve ağır silahları da rejime teslim edeceğini ifade etmiş, bölgedeki mayın tarlaları ve hendeklerin planlarının da Rusya ve İran destekli rejim koalisyonuna verileceğini öne sürmüştü.

Muhaliflerden açıklama: Tahliyeyi reddediyoruz

Rejim kaynaklarınca yapılan açıklamaların ardından 5 yıldan fazla bir süredir kuzey Humus bölgesinde kuşatma altında olan muhaliflerden peş peşe açıklamalar gelmeye başladı.

Bölgeden tahliye olmayacaklarını ifade eden muhalifler, Rusya'nın kendilerine dayattığı tahliye şartlarını da reddettiklerini ifade ettiler. 

Muhalifler ayrıca Türkiye'ye bu konuda daha etkin olması yönünde çağrıda bulundular.

Rusya ve İran destekli rejim koalisyonu son günlerde kuzey Humus'taki sivil yerleşim birimlerine yönelik hava saldırılarını yoğunlaştırmıştı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.