Ağır silahlarını geri çekmeyen Esed rejimi sivilleri bombalıyor

Ağır silahlarını geri çekmeyen Esed rejimi sivilleri bombalıyor

Esed rejiminin ağır silahlarını Soçi mutabakatına göre geri çekmediği ve sivilleri vurmaya devam ettiği ifade ediliyor.

Rusya ve İran destekli Esed rejimi, Soçi mutabakatına ve çatışmasızlık anlaşmalarına rağmen sivilleri vurmaya devam ediyor.

Esed rejimi birçok farklı noktada konuşlandırdığı ağır silahlarla, muhaliflerin kontrolündeki bölgelerde yaşayan sivilleri hedef alıyor.

Bu saldırılardan biri, Ebu Dali bölgesinde konuşlanmış roket bataryaları tarafından Rufa yerleşimine yönelik gerçekleştirildi. Dün akşam saatlerinde düzenlenen bombardımanda bir öğretmen, üç çocuğu da dahil 6 sivil hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden üç çocuğun fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı.

y2-002.jpg

Esed rejimi güçlerinin saldırıları bu sabah da devam etti. Saldırılarda Latamne gibi önemli yerleşimlerin de hedef alındığı ifade ediliyor.

Soçi mutabakatında sınır hattından itibaren en az 15 kilometrelik bir alandan ağır silahların geri çekilmesi kararlaştırılmıştı. Muhalif kaynaklara göre, Esed rejimi sınır hattına 8 kilometre mesafeye konuşlandırdığı roket bataryalarını saldırılarda kullanıyor.

Saldırılar, Latamne-Morek-Han Şeyhun hattının doğusundaki sivil yerleşimleri hedef alıyor.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.