Ahmedinejad, Hamaney ve İran Devrimi'ni açıkça eleştirdi

Ahmedinejad, Hamaney ve İran Devrimi'ni açıkça eleştirdi

İran eski cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad yayınladığı video ile ilk kez açıkça dini lider Hamaney'i ve İran'da devrimle kurulan rejimi eleştirdi.

İran'ın 2005-2013 döneminde cumhurbaşkanı olan Mahmud Ahmedinejad (1956-) ilk kez dini lider Ali Hamaney'i (1939-) açıkça eleştirdi.

Dahası Ahmedinejad 1979'da İran Devrimi'yle ülkede kurulan rejimi başarısız olmakla suçladı.

İran'da Kasım 2019'da ekonomik gerekçelerle gerçekleştirilen ve yüzlerce protestocunun güvenlik güçlerince katledildiği protestoların yıl dönümü münasebetiyle bir video yayınlayan İran eski cumhurbaşkanlarından Mahmud Ahmedinejad'ın açıkça Hamaney'i eleştirmesi ve İran Devrimi'nden bu yana tüm yönetimleri başarısızlıkla suçlaması dikkat çekti.

Ahmedinejad açıkça Hamaney'i kendisini insan üstü ve eleştirilemez görmekle suçladı. İran'da 1979'da kurulan rejimin onlarca yıldır ülkedeki her şeye hakim olduğunu, buna ve ellerindeki diğer imkanlara rağmen yönetimde başarısız olduğunu, adaleti sağlayamadığını ve yoksulluğu engelleyemediğini belirtti.

Ahmedinejad başarısızlık nedeniyle hükümet ve dini liderlik de dahil tüm yönetimin İran halkına hesap vermek zorunda olduğunu sözlerine ekledi. Ahmedinejad'ın bu sözlerinin İran Devrimi'ni ve mevcut dini lideri eleştirmek nedeniyle yargılanmasına neden olabileceği belirtiliyor.

Cumhurbaşkanlığının ilk döneminde (2005-2009) dini lider Hamaney ile uyumlu çalıştığı gözlemlenen Ahmedinejad'ın ikinci döneminin özellikle ikinci yarısında (2011-2013) Hamaney ile siyasi krizleri alenileşmişti.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.