Ahmet Davutoğlu AK Parti'den ihraç ediliyor

Ahmet Davutoğlu AK Parti'den ihraç ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yönetim Kurulu, yeni parti kuracağı konuşulan eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3 eski milletvekilini "kesin ihraç" istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk etti.

Adalet ve Kalkınma Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) aralarında eski Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun da olduğu dört ismi, partiden kesin ihraç talebiyle parti merkez disiplin kuruluna sevk etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, dört saat 40 dakika süren AK Parti Merkez Yürütme Kurulu toplantısının ardından, parti tarafından şu açıklamada bulunuldu:

"AK Parti Merkez Yürütme Kurulu’nun 02.09.2019 tarihinde yapılan toplantısında, Ahmet Davutoğlu, Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün ve Abdullah Başcı’nın tedbirli olarak Partiden Kesin İhraç istemiyle Merkez Disiplin Kuruluna sevkine oy birliğiyle karar verilmiştir."

Süreç nasıl işleyecek?

Merkez Yürütme Kurulu'ndan çıkan ihraç talebi AK Parti Merkez Disiplin Kuruluna sevk edilecek. Ardından Disiplin Kurulu Başkanı Ahmet Aydın, kurulu toplayarak ihracı istenen kişilerden sözlü ve yazılı savunma isteyecek. Disiplin Kurulunun sözlü ve yazılı talebine belli bir süre içeresinde cevap gelmezse otomatik olarak üyelikleri düşecek.

"Beni tarihten ihraç ettiler"

AK Parti tüzüğünün partiden ihraçları düzenleyen 117.7 numaralı maddesine göre, "Parti Yöneticileri, Üyeleri veya Parti tüzel kişiliği hakkında basın yayın araçları ile kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaymak, iftira, hakaret, karalama veya küçük düşürücü beyanlarda bulunmak…" partiden ihraç edilmeye yol açabiliyor.

Eski Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, bir süre önce katıldığı bir televizyon programında, parti kongresinde delege yapılmadığını ve "tarihten ihraç" edildiğini dile getirmişti.

Özdağ: Davaya ihanet edenler yapılan her yanlışa alkış tutanlardır

İhraç edilen isimlerden Selçuk Özdağ, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Solcuların döneği, sağcıların haini hiç bitmiyor. En ufak bir eleştiri veya farklı değerlendirme olduğu zaman hemen davaya ihanet veya davadan dönmek etiketini yapıştır gitsin. Son dönemlerde AK Parti'nin içerisinde olduğu durum da bunun en tipik örneği." ifadelerini kullandı.

"Ortada bir dava varsa; davaya ihanet edenler doğru bildiklerini söyleyenler ve bunu haykıranlar değil, yapılan her yanlışa alkış tutanlardır." ifadelerini kullanan Özdağ, paylaşımlarının sonunda "Bu seri tweetler ihraç istemiyle disipline verildiğimizi öğrenmeden önce yazılmıştı. Belki bu söylediklerim sonra daha iyi anlaşılacak ama iş işten geçmiş olacak." dedi.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.