Ahraru'ş Şam açıkladı: Doğu Gutalı muhalifler tahliye olacak

Ahraru'ş Şam açıkladı: Doğu Gutalı muhalifler tahliye olacak

Doğu Guta'daki muhalif savaşçılar ve sivillerin Suriye'nin doğusundaki bölgeye tahliye olacağı bildirildi.

Doğu Guta'daki muhalif savaşçılar ve sivillerin Suriye'nin doğusundaki bölgeye tahliye olacağı bildirildi.

Bölge kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Doğu Guta bölgesine bağlı Harasta beldesindeki muhalifler, sivillerle birlikte Suriye'nin kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki bölgelere tahliye edilecek.

Cisr haber kanalına açıklamalarda bulunan Ahraru'ş Şam grubu sözcüsü Munzir Faris, Harasta bölgesindeki muhalif savaşçıların tahliyesi konusunda Esed rejimiyle anlaşmaya varıldığını ifade etti.

Faris ayrıca, kendi isteğiyle bölgeden çıkmak isteyen sivillerin de tahliyeye dahil edileceğini belirtti.

"Rusya ve rejim garanti verdi"

Tahliye anlaşmasına Rusya'nın garantör olduğunu belirten Ahraru'ş Şam sözcüsü Munzir Faris, bölgede kalmayı tercih eden sivil halkın da hiçbir şekilde tehcir edilmeyeceğine dair Rusya ve rejimden garanti alındığını belirtti.

Tahliyeler başladı

Yerel kaynaklar, en az 30 otobüsün bugün sabah saatlerinde Harasta bölgesindeki muhalif ve sivilleri tahliye etmek için bölgeye ulaştığını aktardı. 

Edinilen bilgilere göre, tahliye otobüsleriyle birlikte Kızılhaç'a ait çok sayıda ambulans da bölgeye ulaştı.

Öte yandan muhaliflerle rejim güçleri arasında esir değişimi de yapıldığı bildirildi. Yapılan esir değişiminde, muhaliflerin elindeki 13 rejim unsuruna karşılık, rejimin elindeki 5 muhalif serbest bırakıldı.

Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum