Aileleri IŞİD bağlantılı olan 35 yetim çocuk Rusya'ya iade edildi

Aileleri IŞİD bağlantılı olan 35 yetim çocuk Rusya'ya iade edildi

Aileleri IŞİD bağlantılı olan 35'ten fazla Rus yetim çocuk ülkelerine teslim edildi.

Aileleri IŞİD bağlantılı olan 35'ten fazla Rus yetim çocuk ülkelerine teslim edildi.

YPG/PKK bağlantılı yetkililerin, kimsesiz çocukların ülkesine iadesi çalışmaları kapsamında, 4 ila 16 yaşlarındaki 35 çocuğu Rusya'ya gönderdiği bildirildi.

IŞİD'le bağlantılı olduğu öne sürülen çocukların, perşembe günü Suriye'deki Kamışlı kentinde Rus heyetine ulaştırıldığı açıklandı.

Rusya Devlet Başkanlığının Çocuk Hakları Komiseri Anna Kuznetsova, Rus çocukların Irak'tan alınmasının tamamlandığını bildirdi. Kuznetsova açıklamasında, "Bugün kamplardaki çocukların ülkelerine geri gönderilmesi için çalışmaya devam etmekten memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz yıl Mart ayında 5 ila 7 yaşlarında 3 Rus yetim, Rusya'nın Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu Kuzey Kafkasya bölgesine teslim edilmişti. Aralık 2018'deyse 30 çocuk Irak'tan Rusya'ya gönderilmişti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2017'de çocukların iadesine yönelik çalışmaları "çok onurlu ve doğru bir iş" olarak nitelendirmiş ve çalışmalara yardım sözü vermişti.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum