AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa'nın IŞİD'i aşırı sağdır

AK Parti Sözcüsü Çelik: Avrupa'nın IŞİD'i aşırı sağdır

AK Parti Sözcüsü Çelik, Avrupa'nın IŞİD'inin aşırı sağ olduğunu söyledi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyareti ile ilgili olarak Çelik, "Almanya ile aramızdaki sorunların çözülmesi, yeni bir sayfa açılması bakımından bu ziyaretin arzulanan amacına ulaştığını ifade edebiliriz." dedi.

Çelik, Alman basınında çıkan haberlerle ilgili de şunları kaydetti:

"Bu seyahatin gerçek dinamiklerini ve gerçekten gündemini yansıtmaktan çok uzak kendi itibarlarını bile sıkıntıya sokacak kadar bu ziyareti başarısız göstermek için bu ziyaretin sonuçlarını olumsuz bir şekilde resmetmek için çok gayret edilmiş birtakım makaleler, haberler gördük."

"Avrupa'nın IŞİD'i aşırı sağdır"

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Avrupa'nın IŞİD'i aşırı sağdır. Ortadoğu için IŞİD ne ifade ediyorsa, Avrupa için de aşırı sağ onu ifade etmektedir." şeklinde konuştu.

MHP'nin af teklifi

MHP'nin af teklifine dair de Çelik, "Partideki çalışma ve değerlendirme tamamlanmamıştır, son aşamasındayız ama tam bir nokta koyulmamıştır." ifadelerini kullandı.

"AP'nin fon kararı tamamen ideolojik bir yaklaşımdır"

Çelik, AP'nin fon kararı ile ilgili, "Buradaki yaklaşım demokratik bir yaklaşım değil, dayanışma içinde bir yaklaşım değil. Tamamen ideolojik bir yaklaşımdır. Maalesef AP'yi bu ideolojik fanatizm giderek kıskaç altına almaktadır." dedi.

"Kılıçdaroğlu'nun hassasiyet gösterme durumuna gelmesi sevindirici"

AK Parti Sözcüsü Çelik, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun ezanımıza, bayrağımıza saldıranlar karşısında bir hassasiyet gösterme durumuna gelmesi sevindiricidir." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun eleştirileri ile ilgili Çelik, şöyle konuştu:

"Devletin mali bilgilerini kim kime emanet ediyor. Devletin mali bilgileri Türkiye Cumhuriyeti'nin ajandasındadır."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.