Almanya'da aşırı sağcı partiden Yahudi yanlısı tutum

Almanya'da aşırı sağcı partiden Yahudi yanlısı tutum

Almanya'nın İslam ve göçmen karşıtlığıyla bilinen Almanya İçin Alternatif (AfD) Partisi, Yahudi yanlısı bir tutumla yeni bir girişim başlattı.

Almanya için Alternatif (AfD) Partisi Yahudi üyeleri için önerilen girişimin kurucusu Dimitri Schulz, Alman haber ajansı DPA'ya verdiği demeçte, "AfD, Federal Cumhuriyette Müslümanlar tarafından Yahudilere yönelik anti-Semitizm yapılmasını önemsizleştirmeyen tek partidir" dedi.

Schulz, Başbakan Angela Merkel’in 2015 yılında yaklaşık bir milyon sığınmacının Almanya’ya girme kararına gönderme yaparak, "İslam kültüründen gençlerin kitlesel göçünün, sahip oldukları Yahudi karşıtı toplumsallaşma nedeniyle Almanya’daki Yahudi yaşamına zarar verdiğini" öne sürdü.

Bazı Yahudiler girişime karşı endişeli

Öte yandan AfD'nin bu yeni girişimi, bazı Yahudi vatandaşlar ve gruplar tarafından endişeyle karşılanıyor.

Alman Yahudi Konseyi Başkanı Joseph Schuster, ülkedeki diğer birçok Yahudi gibi, AfD’nin Yahudi girişimini eleştirerek, yerel bir gazeteye verdiği demeçte, “AfD'ye sempati duyan ya da bu partiye dahil olanların bir Yahudi'yi anlayamayacağını” söyledi.

"AfD baştan aşağı Yahudi düşmanıyla dolu"

Alman Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi'nin Genel Sekreteri Annegret Kramp-Karrenbauer, AfD'nin, Almanya'daki Yahudiler için tehdit oluşturduğunu belirterek "AfD'nin Yahudileri koruyacaklarını söylemelerine rağmen partinin baştan aşağı Yahudi düşmanıyla dolu olduğunu" ifade etmişti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.