AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İdlib açıklaması: Süre dolduğunda TSK vazifeyi yerine getirecek

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İdlib açıklaması: Süre dolduğunda TSK vazifeyi yerine getirecek

İdlib’de kararlılığın üst düzeyde olduğunu ifade eden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Oluşan tablo operasyonun ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor' diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib’deki son gelişmelere ilişkin, "Rejimin kendi hattına çekilme süresi dolduğunda TSK üstüne düşen vazifeyi yerine getirecektir. İdlib'deki kararlılık kesin, tereddütsüz ve tavizsiz bir kararlılıktır" açıklamasında bulundu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantının ardından parti genel merkezi önünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"Hazırlıklar tamamlanmıştır"

İdlib'deki kararlığın üst düzeyde olduğunu ifade eden Çelik, "Ortaya koyduğumuz bu mücadele ne kadar doğru iş yaptığımızı gösteriyor. İdlib'de çıkan tablo, bizim bu operasyonun ne kadar gerekli olduğunu gösteriyor. Hazırlıklar tamamlanmıştır" ifadelerini kullandı.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin görüşmesine ilişkin de "Bir dönüm noktası olabilir. Görüşme ile ilgili tarih çalışılır, kısa süre içerisinde gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi.

"Geri çekilmezse, Türkiye rejimi ateşkes hattına geri götürecektir"

Çelik, şöyle devam etti:

"Şöyle bir tablo çıkıyor; rejim mutabakatları ihlal eder şekilde girmemesi gereken bölgelere girdi. Buradan çekilmem diyorsa Türkiye bunu kabul etmiyor. Bize sunulan fiilin durumun kabul edilmesi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Geri çekilmezse, Türkiye rejimi o ateşkes hattına geri götürecektir"

"Koronavirüs konusunda tedbirler en üst düzeyde"

Türkiye’nin koronavirüse karşı aldığı tedbirlerin üst düzeyde olduğunu hatırlatan Çelik şunları söyledi:

"Etrafımızda yeni kaynak ülkeler oluştu. Bakanlığımız en üst düzeyde tedbirler alıyor. 81 ilde kurulan referans hastaneler, sahra hastaneleri bunlar bilim insanlarından oluşan bilim kurulunun tavsiyeleriyle oluşuyor. Vuhan, Kum ve Meşet'ten gelenlere özel karantina uygulaması devam ediyor"

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.