AK Parti'de 4 dönem milletvekilliği yapan isim: MHP partimizin mayasını bozdu

AK Parti'de 4 dönem milletvekilliği yapan isim: MHP partimizin mayasını bozdu

AK Parti eski Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, MHP'nin AK Parti'nin mayasını bozduğunu söyledi.

Çağlar Cilara'nın YouTube kanalına konuk olan eski Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, partisinin MHP ile ittifakına dair açıklamada bulundu.

AK Parti'de 4 dönem milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı yapan Üstün, "AK Partililer neredeyse artık bir MHP'li, bir ülkücü gibi düşünmeye başladılar" dedi. "Benim için en büyük sıkıntı bu" diyen Üstün, "AK Parti'nin demokrat bir yapısı vardı" ifadesini kullanarak partisinin MHP ile ittifakını eleştirdi.

"Mayası bozuldu"

MHP'nin, AK Parti'nin mayasını bozduğunu ileri süren Üstün, "MHP ile ittifakın bize bir faydası yok. MHP, benim partimin mayasını bozuyor. Bir zaman gelecek elinde MHP'lileşmiş, aşırı sağa kaymış bir parti kalacak. Bizi dinlemek varken Perinçek dinleniyor" diye konuştu.

"Ucube sistem"

Üstün, Türkiye'de uygulanan başkanlık sistemine ise 'ucube sistem' benzetmesi yaparak ağır eleştirilerde bulundu. Üstün, "Ucube parlamenter sistemden kaçalım derken başka bir ucube sisteme yakalandık. Burada kuvvetler ayrılığının olmadığı, parlamentonun iyice güdükleştiği bir sistemle karşı karşıyayız, bu sistem başkanlık sistemi değil" ifadesini kullandı. 

wp-005.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum