CHP ve HDP'den üç ismin milletvekilliği düşürüldü

CHP ve HDP'den üç ismin milletvekilliği düşürüldü

CHP'li Enis Berberoğlu ile HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliği düşürüldü.

TBMM Genel Kurulu, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) Enis Berberoğlu ile Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın milletvekilliğini düşürdü.

CHP ve HDP'li vekillerin itirazına rağmen Meclis Başkanvekili Sadi Bilgiç tarafından üç isim hakkındaki mahkeme kararları genel kurulda okundu. Böylelikle Berberoğlu, Güven ve Farisoğulları'nın vekillikleri düştü.

Kararların okunmasından önce mecliste vekiller arasında tartışmalar yaşandı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, söz konusu tezkerelerin okunmasının anayasa ve içtüzüğe aykırı olduğunu savundu.

Altay, "Enis Berberoğlu’nun Yargıtay'da onaylalanan cezası ile ilgili AYM’ye başvurusu var. Yani yargılaması devam ediyor. Bu devam ederken bu fezlekeleri okutarak hukuku iğfal etmeyin" açıklamasını yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan ise, "Kesinleşmiş yargı kararının AYM ya da AİHM’de yargılamaya konu olması acaba Meclis Başkanlığı’nın parlamentonun yapması gereken görevi engeller mi engellemez mi buna bakmak lazım. İç hukuk mekanizmasında karar kesinleşmiştir" diyerek fezlekelerin okunmasını istedi.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.