CHP'li eski milletvekili Eren Erdem tahliye oldu

CHP'li eski milletvekili Eren Erdem tahliye oldu

CHP'li eski milletvekili Eren Erdem akşam saatlerinde cezaevinden çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin eski milletvekili Eren Erdem hakkında tahliye kararı verildi.

Erdem hakkındaki tahliye kararı verilirken, infaz süresi dikkate alındığı öğrenildi.

Erdem, Silivri Cezaevi'nden çıkmasının ardından yaptığı açıklamada, "Aliya İzzetbegoviç'in bir sözünü hatırlatmak istiyorum. Düşmanlarımıza benzediğimiz gün kaybettiğimiz gündür. Beni kendilerine 28 Şubat’ta zulmedenlere benzeyen bir güruh rehin aldı ama ben bana zulmedenlere benzememeye and içmiş bir siyasetçi, demokratım, cumhuriyet çocuğuyum. Cezaevine bir CHP’li olarak girdim ve bir CHP’li olarak çıktım. Mücadelemize devam edeceğiz" dedi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararında şu ifadelere yer verildi: 

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi’nin 31 Ekim 2019 tarih ve 2019/962 esas sayılı dosyasından;

“Silahlı Terör Örgütünün İçindeki Hiyerarşik Yapıya Dahil Olmamakla Birlikte Örgüte Bilerek ve İsteyerek Yardım Etme” suçundan tutuklanan, ekte gönderilen tahliye kararında açık kimliği yazılı sanık Eren Erdem’in yapılan duruşması sırasında tahliyesine karar verilmiştir. 

Erdem, 1 Kasım 2015 seçimlerinde milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girmişti. 24 Haziran 2018'deki seçimde aday gösterilmeyen Erdem, 29 Haziran 2018'de tutuklanmıştı.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.