Akar'dan ABD'ye: Aksilik çıktığında kendi planımızı devreye koyacağız

Akar'dan ABD'ye: Aksilik çıktığında kendi planımızı devreye koyacağız

"Herhangi bir aksilik çıktığı zaman bizim kendi planımızı devreye koyacağımızı belirttik. B ya da C planı, kendi faaliyetlerimiz de olacak"

TRT Haber'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Hulusi Akar, ABD heyeti ile yapılan müşterek harekat merkezi mutabakatı hakkında, "Kısa süre içinde kurulacak. Bazı süreler koyduk, program dahilinde yapılacakları ortaya koyduk. Bu bölgede hiçbir şekilde terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğimizi ortaya koyduk. Temennimiz, müttefikimiz olan ABD'nin ve askerlerinin yaptıkları konuşmalar ve sözler çerçevesinde bu sürecin ilerlemesine gayret göstereceklerine inanmak istiyoruz" bilgisini verdi.

Akar, "Herhangi bir aksilik çıktığı zaman bizim kendi planımızı devreye koyacağımızı belirttik. B ya da C planı, kendi faaliyetlerimiz de olacak" dedi.

Hulusi Akar, Rusya'dan alınan S-400 hava savunma sistemleri ve bu nedenle ABD ile yaşanan kriz hakkında da açıklama yaptı. 

"Ağustos, eylül ayında ikinci batarya intikali söz konusu. INF anlaşmasının iptalinin ardından S-400'e olan ihtiyacımız daha da artacak" diyen Akar, "ABD'li müttefiklerimizle yaptığımız görüşmelerde ikinci bir teklif daha verdiler. Biz paradigmanın değişmesini istiyoruz, stratejik ortaklık ruhuna uymalarını bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

Doğu Akdeniz'de yaşanan sondaj gerilimine de değinen Akar, "Bu konudaki hak ve hukukumuzu koruma konusunda kararlı olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Gücümüzü, maksadımızı kimse test etmesin, bu bir tehdit değil" açıklamasında bulundu.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.