Aksungur SİHA'nın seri üretimine başlandı

Aksungur SİHA'nın seri üretimine başlandı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Aksungur SİHA'nın seri üretimine başlandığını açıkladı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, Aksungur silahlı insansız hava aracının (SİHA) seri üretimine başlandığını açıkladı.

Prof. Dr. Kotil, bugün gazeteci Belma Şahaner'in TRT Radyo 1'de sunduğu "Yerli ve Milli" programına konuk oldu.

Kotil, programda yaptığı açıklamalarda Aksungur SİHA'nın seri üretimine başlandığını belirtti.

Kotil, "Daha çok yük taşıyabilen, daha çok havada kalabilen ANKA-2’mizin de seri üretimini yapıyoruz. ANKA-2, 48 saat havada kaldı. Dolayısıyla uzak yerden kontrol edilebileceği için, Türkiye’nin herhangi bir noktasında kumanda merkezinden her tarafa gidip gelebiliyorlar. Bugün dünya turu atmıyorlar ama inşallah yakında dünya turu atan İHA’larımız olacak." şeklinde konuştu.

Aksungur SİHA gündüz/gece istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevlerini EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden Orta İrtifa Uzun Havada Kalışlı bir insansız hava aracı sistemidir.

Söz konusu sistemin MAM-L tipi mühimmatları da efektif şekilde kullanacağı ifade ediliyor.

Aksungur SİHA Eylül ayında yapılan testlerde 12 adet MAM-L ile tam mühimmatlı olarak 20.000 feet irtifasında 28 saat, yüksüz olarak da 49 saat havada kalmış, testleri başarıyla tamamlamıştı.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.