Albayrak: İstanbul'da seçimlerin tekrarı yatırımları etkilemez

Albayrak: İstanbul'da seçimlerin tekrarı yatırımları etkilemez

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İstanbul'da seçimin yeniden yapılması halinde yatırımların etkilenmeyeceğini belirtti.

ABD'ye yaptığı ziyaret sırasında Başkan Donald Trump'la da görüşme gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, temaslarını değerlendirdi.

"Teknik resesyondan çıktığımızı gösteren veriler var"

Yatırımcılarla yaptığı toplantılara değinen Albayrak, ziyaretini "Bugüne kadarkilerin en başarılısı" olarak nitelendirdi.

"Türkiye ekonomisinin son 6 aylık performansının ciddi bir takdir gördüğünü" söyleyen Albayrak "Yılın ilk çeyreğinde Türkiye'nin teknik resesyondan çıktığını gösteren veriler var" ifadesini kullandı.

"Zor bir dönemi minimum hasarla atlattık, en kötü dönem geride kaldı" diyen Albayrak, yıl sonu enflasyonunun, yüzde 15,9 oranındaki hedefin altında kalacağını ifade etti.

"İstanbul'da seçimin tekrarı yatırımları etkilemez"

İstanbul seçimleriyle ilgili sorularla karşılaşıp karşılaşmadığına yönelik sorular karşısında, resmi görüşmelerde konunun gündeme gelmediğini belirten Albayrak "Bazı yatırımcıların bu konuda sorular sorduğunu anlattı. Albayrak "İstanbul seçimleri ne olursa olsun piyasa tarafından satın alındı“ dedi.

Albayrak, "Seçim tekrarlanırsa yatırımcı tepkisi ne olur?" sorusuna, "Yatırımların artması veya kesilmesi açısından bir fark yaratmaz" yanıtını verdi.

Kıdem tazminatı

Albayrak, kıdem tazminatı hakkında şunları söyledi:

"Verilen mesajların doğru okunması lazım. Tüm paydaşların mutabakatıyla bir süreç işleyecek. Daha ortada bir şey yok. Kıdem tazminatı çok sorunlu bir alan. İşçi, işveren, sendika mutsuz. Öyle bir formül üreteceğiz ki tüm paydaşlar mutlu olacak. Sabırlı olalım. Tüm paydaşlarla adım atılacak."

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.