Albayrak: Türk Lirası daha da güçlenecek

Albayrak: Türk Lirası daha da güçlenecek

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Türk Lirası'nın halihazırdaki süreçten çok daha güçlü çıkacağını söyledi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından ATO Congresium'da düzenlenen "Kuruluşundan Bugüne AK Parti Sempozyumu"nda, "AK Parti Döneminde Türkiye'de Ekonomik Büyüme ve Kalkınma" başlıklı panelin açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde 16 yıldır ekonomide büyük bir başarı hikayesi yazıldığına işaret eden Albayrak, AK Parti kadrolarının bugün bir kere daha yeni başarı öyküsü yazmaya talip olduklarını belirtti.

Albayrak, son 5 yıldır doğrudan terör örgütleriyle çok fazla uluslararası sınama ve saldırılara maruz kalan Türkiye'nin ilk defa geçtiğimiz günlerde küresel finansal sistemin en büyük oyuncusu tarafından doğrudan hedef alındığına işaret etti.

"Türk lirası daha da güçlenecek"

"Aksiyon planımız çerçevesinde önümüzdeki dönemde firmaların döviz riskini azaltmaya yönelik gerekli düzenlemeleri de adım adım hayata geçireceğiz. Aynı zamanda ticaret ve iş hayatında tüm alışverişlerde kendi paramızla işlem yapılması için gereken adımların atılmasını da sağlayacağız. Türk liramızı koruyacağız.

Önümüzdeki dönemde çok net Türk liramızın daha da güçleneceğini göreceğiz. Özellikle son iki haftada ekonomimizdeki atakların arttığı süreçlere ve algı operasyonlarına rağmen piyasalarımızda ne panik ne de endişe havası oluşturabildiler. Bugün milletimizle birlikte piyasa oyuncularının ortaya koyduğu fotoğraf ülkemize, ekonomimize duyulan güçlü güvenin göstergesidir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.