Financial Times: Albayrak yeni bir şey söylemedi

Financial Times: Albayrak yeni bir şey söylemedi

Yabancı yatırımcılarla telekonferans yoluyla görüşme gerçekleştiren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın ekonomi planlarıyla ilgili ilk değerlendirmesi Financial Times'tan geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı'nın ''Öncelik, enflasyonu düşürmek. IMF'ye başvurma planımız yok. Doğrudan yabancı yatırımı çekmeye odaklandık" mesajını verdiği görüşmeyi haberleştiren Financial Times şunları yazdı:

''Ama Albayrak, stratejistler tarafından ekonomiyi daha kalıcı şekilde istikrara kavuşturmak için kritik önemde olduğu belirtilen diğer planları açıklamaktan geri kaldı. Analistlerin hesaplarına göre liranın düşüşüyle birlikte daha da vahim hal alması beklenen enflasyondaki fırlayışı durdurmak için çok keskin bir faiz oranı artırımı gerekiyor.''

''Yabancı yatırımcılarla telekonferansı özetlersek, adının açıklanmasını istemeyen bir yatırımcı, Albayrak'ın 'olumlu adımları' sıraladığını, ama 'geçmişte pek çok kez duyduğumuz şeyler dışında bir şey söylemediğini' belirtti.''

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.