Aliyev: Karabağ’da yabancı savaşçı olduğuna dair hiçbir ülke kanıt sunmadı

Aliyev: Karabağ’da yabancı savaşçı olduğuna dair hiçbir ülke kanıt sunmadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’da paralı askerlerin kullanıldığı iddialarına karşı hiçbir ülkenin kanıt sunmadığını belirtti.

France 24 televizyonuna konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temas hattında paralı askerlerin yer aldığına ilişkin iddiaları değerlendirdi.

Aliyev, “Paralı askerler yok, bu bizim resmi açıklamamızdır. Çatışmaların başlamasından bu yana iki haftadan fazla bir süre geçti ve hiçbir ülke bu konuda bize bir kanıt sunmadı. Ayrıca buna ihtiyacımız da yok, bizim 100 binden fazla askerden oluşan bir ordumuz var” açıklamasında bulundu.

‘Topraklarımızı kendi başımıza kurtarabiliyoruz’

Aliyev, ayrıca “Bugün sahada yaptığımız her şey ordumuzun topraklarını kendi başına kurtarma kabiliyeti olduğunun kanıtı” diye konuştu.

Aliyev daha önce de Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Suriyeli savaşçıların Dağlık Karabağ'da çatışmalara katılmak üzere Bakü'ye gönderildiği iddiaları nedeniyle Fransa'dan özür dilemesini talep etmişti.

twtcanli.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.