Aliyev: Rusya çatışmalara müdahale edemez

Aliyev: Rusya çatışmalara müdahale edemez

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rusya'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalara müdahil olması için bir neden bulunmadığını ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Rusya'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalara müdahil olması için bir neden bulunmadığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Aliyev, Rusya'nın Dağlık Karabağ'daki çatışmalara müdahil olmasını gerektirecek bir durum olmadığını, Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarını tehdit etmediğini belirtti.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'ın geçtiğimiz gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yazdığı mektubu, "yenilgiyi kabullenme sinyali" olarak nitelendiren Aliyev, "Azerbaycan ordusu askeri operasyonlarını kendi toprakları içerisinde yürütüyor" ifadelerini kullandı.

Paşinyan geçtiğimiz Cumartesi günü Putin'e yazdığı bir mektupta kendilerine destek sağlanması konusunda talepte bulunmuştu.

Rusya'nın Ermenistan topraklarında bir askeri üssü ve Erivan yönetimiyle askeri savunma anlaşması bulunuyor.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ bölgesinde devam eden çatışmalar 27 Eylül tarihinde Ermenistan'ın başlattığı saldırılarla patlak vermişti.

Türkiye de Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalarda Azerbaycan tarafını desteklediği her fırsatta dile getiriyor. Askeri boyutta ise Azerbaycan'ın Türkiye'den satın aldığı Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçları, Karabağ çatışmalarının gidişatına ciddi anlamda yön vermiş durumda. 

Kaynak: Mepa News

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.