Almanya, BAE-İsrail anlaşmasından memnun: Bölgede barışa katkı sağlayacak

Almanya, BAE-İsrail anlaşmasından memnun: Bölgede barışa katkı sağlayacak

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmayı ‘tarihi’ olarak nitelendirdi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, İsrail ile Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan anlaşmayı ‘tarihi’ olarak nitelendirerek, iki ülke arasında diplomatik ilişkiler kurulmasını memnuniyetle karşıladı.

DPA’nın haberine göre, İsrailli mevkidaşı Gabi Ashkenazi'yi telefonda tebrik ettiğini belirten Maas, “İsrail ile BAE arasındaki ilişkilerin normalleşmesi, bölgede barışa önemli bir katkı sağlıyor. İsrail hükümetinin ilhak planlarını askıya alması iyidir” ifadelerini kullandı.

Maas ayrıca, “Umuyoruz ki bu anlaşma bölgedeki olumlu gelişmeler için bir başlangıç noktası olur ve Ortadoğu’da barışa yeni bir devinim kazandırır” dedi.ü

Ortadoğu'da kalıcı barışın ancak müzakere edilmiş iki devletli çözümden geçtiği şeklindeki konumlarını sürdürdüklerini belirten Maas, Alman hükümetinin, Avrupa ve bölgedeki ortaklarıyla işbirliği içinde, İsrail'in işgal altındaki Batı Şeria'daki bölgeleri ilhak etmesine karşı son aylarda yoğun kampanyalar başlattığı ve doğrudan müzakereleri sürdürmek için çalıştığını bildirdi.

ABD Başkanı Donald Trump dün,  İsrail ile BAE’nin Ortadoğu bölgesinde barışı teşvik etmek amacıyla ilişkilerini “tamamen normalleştirmeleri” için bir anlaşma imzaladıklarını duyurdu. Barış anlaşması  İsrail’in ilhak etmek istediği Batı Şeria toprakları üzerinde egemenlik ilan etmemesini ön görüyor.

Bu anlaşma ile BAE, Mısır ve Ürdün'den sonra İsrail ile barış anlaşması yapan üçüncü ülke oldu.

tlgrm.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.