Almanya BM Güvenlik Konseyi'nde daimi üyelik arayışında

Almanya BM Güvenlik Konseyi'nde daimi üyelik arayışında

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinin Birleşmiş Milletler Güvenik Konseyi'nde daimi üyelik arayışında olduğunu söyledi.

Ülkesinin 2027-2028 yıllarında daimi üye olmak için hazır olduğunu kaydeden Almanya Başbakan Scholz, BM prensiplerine uygun bir şekilde hareket eden Almanya'nın adaylık süreci için diğer ülkelerden destek talep etti.

BM Güvenlik Konseyi içerisinde bir reform yapılması gerektiğinin altını çizen Alman lider,  "Kurallarımızı ve kurumlarımızı 21. yüzyılın gerçeklerine göre dizayn etmeliyiz." diye konuştu.

Bu kuralların ve kurumların 30, 50 ve 70 yıl gerideki dünyayı yansıttığını ifade eden Scholz, mevcut yüzyıldaki gerçekliklerin Güvenlik Konseyi için de geçerli olması gerektiğini vurguladı.

Scholz, Asya, Afrika ve Güney Amerika kıtalarındaki gelecek vaat eden ülkelerin de küresel alanda daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekti.

Öte yandan Japonya Başbakanı Fumio Kishida, ülkesinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde daimi üyeliği bulunmayan Afrika'dan da bir ülkenin üye olarak seçilmesini istemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.