Almanya ihracat yasağına rağmen Suudi Arabistan'a silah satacak

Almanya ihracat yasağına rağmen Suudi Arabistan'a silah satacak

Almanya, yıllardır süregelen boykotun ortasında Suudi Arabistan'a yeniden silah satmaya hazırlanıyor.

Berlin yönetiminin bir süredir enerji krizi içerisinde olduğu ve bu durumun gelecekteki yansımalarını önlemek için çeşitli adımlar attığı biliniyor.

Der Spiegel'in haberine göre Almanya, 34 milyon Euro değerindeki bir anlaşma kapsamında Eurofighter ve Tornado savaş uçaklarının mühimmat ve ekipmanını Suudi Arabistan'a satacak.

Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in meclisin ekonomi komitesine sunduğu mektuba göre, satış İtalya, İspanya ve İngiltere aracılığında ortak bir komite ile gerçekleştirilecek.

Bir önceki yönetim de Suudi Arabistan'a silah satışını Avrupalı ülkelerin aracılığıyla yapmıştı.

Almanya, Riyad yönetiminin Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Türkiye'de öldürülmesi olayıyla ilişkilendirilmesi ve Yemen'deki sivil katliamı sonrasında 2018 yılında Suudi Arabistan'a silah satışını yasaklamıştı.

Başbakan Olaf Scholz geçtiğimiz günlerde enerji anlaşmalarına varmak amacıyla Suudi Arabistan'a bir ziyarette bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.