ABD: Kaşıkçı davasında Suudi Veliaht Prens Bin Selman'a dokunulmazlık verilmeli

ABD: Kaşıkçı davasında Suudi Veliaht Prens Bin Selman'a dokunulmazlık verilmeli

Biden yönetimi, gazeteci Cemal Kaşıkçı davasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a dokunulmazlık verilmesi gerektiğine hükmetti.

ABD'de Joe Biden yönetimi, mahkemeye Cemal Kaşıkçı ile ilgili kamu davasında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'a dokunulmazlık verilmesi gerektiğini söyledi. 

The Guardian gazetesi, bu kararın Selman'ı cinayetle ilgili olarak sorumlu tutma konusunda son girişime de kapıyı kapattığı belirtildi. 

Perşembe günü paylaşılan belgelerde Biden yönetiminin Selman'ın "Başbakanlığa" yükseltilerek yürütme erkinin başına geçtiğini, bu sebeple artık dokunulmazlığı olması gerektiğini; bunun sonunda da bahsi geçen davada yargılanamayacağını ifade etti.

ABD Adalet Bakanlığı, mahkemeye yapılan başvuruda, "ABD yönetimi Cemal Kaşıkçı'nın korkunç şekilde öldürülmesiyle ilgili olarak ciddi endişelerini hem kamuoyu önünde hem de Suudi hükümetinin farklı seviyelerinde dile getirilmiştir" ifadelerini kullandı. 

The Guardian'a konuşan hukuki uzmanlar, başvuru sonucunda Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz'in Selman ve yakın çevresine açtığı davanın hakim John Bates tarafından sonlandırılacağını öngördü.

Davacılardan biri olan demokrasi yanlısı grubun yöneticisi Sarah Leah Whitson başvuruya tepki göstererek, "Başkan Biden, Muhammed bin Selman'ın sorumlu tutulması için her şeyi yapacağını söylemişken şimdi tek başına sorumlu tutulmaktan kaçmasını sağlamış oldu. Bu ironinin ötesinde bir şey. Trump yönetimi bile böyle bir şey yapmadı" dedi. 

Biden, temmuz ayında yaptıkları görüşmede kendisinin Kaşıkçı cinayetinden sorumlu olduğunu düşündüğünü Veliaht Prens'in yüzüne söylediğini belirtti.

Kaynak: T24

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum