Almanya Charlie Hebdo protestosunu yasakladı

Almanya Charlie Hebdo protestosunu yasakladı

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Charlie Hebdo dergisine yönelik, Hz.Muhammed'e hakaret karikatürlerini protesto amaçlı düzenlenecek protesto yasakladı.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde Charlie Hebdo dergisine yönelik, Hz.Muhammed'e hakaret karikatürlerini protesto amaçlı 7 Kasım Cumartesi günü düzenlenmesi planlanan protesto gösterisi yasakladı.

Alman medyasının aktardığı bilgiye göre, Frankfurt Belediye Meclisi'nde kentin güvenlik işlerinden sorumlu Markus Frank tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 200 kişinin katılması beklenen gösterinin "kamu düzeni ve güvenliği için tehdit oluşturduğu" öne sürüldü.

Avusturya ve Fransa'da yaşanan saldırılardan sonra Avrupa'da kurbanların yakınlarıyla birlikte yas tuttuğunu ifade eden Frank, "Tam bu sırada özgür dünyaya açık şehrimizde hiciv dergisi Charlie Hebdo'ya karşı gösteri düzenlenmesi tahammül edilemez" ifadelerini kullandı.

Frank, gösterinin saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarının "duygularını inciteceğini" öne sürdü.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.