Türkiye Charlie Hebdo dergisi hakkında soruşturma başlattı

Türkiye Charlie Hebdo dergisi hakkında soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo'nun yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Charlie Hebdo dergisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içeren karikatürlerin yayınlanması dolayısıyla Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun yetkilileri hakkında resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık.a yapılan açıklamada, "Charlie Hebdo isimli derginin yetkilileri hakkında Türk Ceza Kanunu 12, 13 ve 299'uncu maddeleri gereğince Cumhurbaşkanına hakaret suçundan resen soruşturma başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da hukuki süreçlerin takip edileceği açıklamasında bulundu.

Yapılan yazılı açıklamada, "Söz konusu karikatür karşısında gereken hukuki ve diplomatik adımların atılacağından milletimizin şüphesi olmasın. Bu seviyesiz, kötü niyetli, hakaretamiz adımlar karşısında mücadelemiz, aklıselim ancak kararlı bir şekilde sonuna kadar devam edecektir" denildi.

Karikatür dergisi Charlie Hebdo, çarşamba günü yayınladığı sayısının kapağında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef almış, söz konusu yayın Türkiye'de eleştirilere neden olmuştu.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.