Almanya Dışişleri Bakanı: Hepimiz İsrailliyiz

Almanya Dışişleri Bakanı: Hepimiz İsrailliyiz

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ülkesinin İsrail ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, resmi ziyaret için dün sabah saatlerinde İsrail'in başkenti Tel Aviv'e gitti. Baerbock, Filisitnli grupların saldırılarında ölen Alman vatandaşlarının yakınları ve İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile bir araya geldi. Baerbock, Cohen ile görüşme sonrası yaptığı açıklamada Almanya'nın İsrail ile dayanışma içinde olduğunu bir kez daha ifade etti.

DW'nin haberine göre "Bu korkunç günlerde yanınızdayız ve sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu günlerde hepimiz İsrailliyiz" diyen Baerbock, "Alman hükümeti adına ama aynı zamanda da Alman halkı adına size en derin dayanışmamızı ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Baerbock Hamas'ın "sinsi bir hesap yaparak sivil halkın arkasına saklandığını" belirterek "Gazze'deki tüm halkı rehin aldılar. Tünelleri ve silah depoları binaların, süpermarketlerin, hastanelerin altında" diye konuştu. İsrail'in Gazze'ye saldırılarına ilişkin olarak da Baerbock "İsrail'in kendi vatandaşlarını kurtarma hakkı, hayır, görevi vardır" ifadelerini kullandı.

katki.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.