Almanya her şeye rağmen Mali'de kalmakta kararlı

Almanya her şeye rağmen Mali'de kalmakta kararlı

Almanya Savunma Bakanı, Alman askerlerini hedef alan bombalı saldırı sonrasında Mali'deki misyonun devam edeceği mesajı verdi.

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Afrika ülkesi Mali'de geçen cuma günü Alman askerlerini hedef alan saldırının ardından ülkedeki görevin sona erdirilmesi taleplerini reddetti.

DW Türkçe'nin haberine göre, Mali'de uluslararası askeri varlığın, ülkede devam eden barış süreci açısından önemli olduğunu söyleyen Kramp-Karrenbauer, "ülkedeki terör örgütlerinin giderek daha saldırganlaştığını, ancak Sahel Bölgesinin tamamen teröristlere ve suç örgütlerine terk edilmesinin uluslararası toplumun çıkarlarıyla örtüşmeyeceğini" kaydetti.

Afganistan örneği

Mali'deki saldırı sonrasında askeri misyonlarda "gerçekçi siyasi hedefler" belirlenmesinin önemini vurgulayan Alman Bakan, Afganistan'da edinilen deneyimlere işaretle "Burada Afganistan'ı Avrupa tarzında bir devlete dönüştürme gibi çok yüksek ve gerçekte ulaşılamayacak hedefler belirlendi. Bu nedenle Mali'deki durum daha temkinli bir bakış açısıyla değerlendirilmeli ve neye ulaşılmak istendiği iyi düşünülmeli" diye konuştu.

Mali'nin Gao kenti yakınlarında Birleşmiş Milletler (BM) misyonunda görevli Alman askerleri cuma günü bir bombalı araç saldırısında hedef alınmış, 12'si Alman 13 asker yaralanmış, üç Alman askerinin ise ağır yaralı olduğu bildirilmişti.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.