Almanya istihbaratı: 'Yalnız kurt' çağrıları artıyor

Almanya istihbaratı: 'Yalnız kurt' çağrıları artıyor

Spiegel'e göre Anayasayı Koruma Teşkilatı, tek başına hareket eden cihatçıların saldırı çağrılarında artış olduğunu kaydetti.

Spiegel Online haber portalında yer alan habere göre, Almanya iç istihbarat birimi olan Anayasayı Koruma Teşkilatı son aylarda tek başına hareket eden ve "yalnız kurt" olarak tanımlanan eylemcilerin saldırı çağrılarında artış tespit etti.

Anayasayı Koruma Teşkilatı'nın hazırladığı analize dayanan haberde, cihat yanlılarının mesajlarının da değiştiği ve içerik çeşitliliğinin arttığına yer verildi. İç istihbaratın analizinde, "sayısı ve çeşitliliği artmış çağrıların, 'yalnız kurtlar' için bir propaganda halini aldığı ve gittikçe daha geniş destek bulduğu" ifadesinin yer aldığı aktarıldı.

'Yalnız kurt' saldırıları cihat yanlısı organizasyonlar ile herhangi bir organik bağı bulunmayan kişiler tarafından gerçekleştiriliyor. Cihat yanlıları, Batılı devletlerin sivilleri hedef alan saldırılarına misilleme olarak bu tarz saldırıların meşru olduğunu ileri sürüyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.