New York'ta 'yalnız kurt' saldırısı: En az 8 ölü

New York'ta 'yalnız kurt' saldırısı: En az 8 ölü

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bir sürücü aracıyla bisiklet yoluna çıkarak yayaların arasına daldı, ardından aracından inip ateş açtı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin New York kentinde bir sürücü aracıyla bisiklet yoluna çıkarak yayaların arasına daldı.

New York polisi Manhattan semtinde salı günü yerel saatle 15 sularında meydana gelen olayda 8 kişinin öldüğünü, 10’dan fazla kişinin de yaralandığını duyurdu.

Çok sayıda kişiyi ezen sürücü daha sonra aracından inip insanlara ateş açtı. Saldırganın yaralı olarak ele geçirildiğini bildiren New York polisi kamyonet sürücüsü ve güvenlik güçleri arasında çatışma çıktığına dair haberleri doğrulamadı.,

Bacağından vurularak hastaneye kaldırılan ve gözaltına alınan saldırganın 29 yaşındaki Özbek asıllı Sayfullo Saipov olduğu öğrenildi.




Trump 'IŞİD' dedi

Saldırıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Başkan Donald Trump, önce kurbanlar için başsağlığı diledi, ardından da olaydan IŞİD’i sorumlu tuttu.

Trump, "Irak ve Suriye’de kaybeden IŞİD’in ülkelerini hedef almasına izin vermeyeceklerini" söyledi.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise olayı 'terör saldırısı' olarak tanımladı.

“Bu bir terör saldırısı, çok korkakça bir saldırı. Masum sivilleri, başlarına neyin geleceğinden habersiz günlük hayatlarını yaşayan insanları hedef aldı.”

Amerikan basını saldırganın 29 yaşındaki Sayfull Saipov olduğunu ve Florida’da yaşadığını öne sürdü. Ancak New York polisi hastanede tedavi altında bulunan saldırganın kiliğine dair bilgi vermedi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.