Almanya: Lukaşenko bir diktatör ve artık meşruiyeti yok

Almanya: Lukaşenko bir diktatör ve artık meşruiyeti yok

Almanya, Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukashenko'yu halkının desteğini kaybeden ‘diktatör’ olarak tanımladı.

Belaruslu vatandaşlar Devlet Başkanı Aleksander Lukashenko karşıtı gösterilerine devam ediyor. Dün başkent Minsk’te toplanan göstericiler uzun yıllardır iktidarda olan ve son seçimleri de tartışmalı olarak kazandığını düşündükleri Lukaşenko karşıtı büyük bir yürüyüş gerçekleştirerek, ‘defol’ sloganları attılar.

Bild gazetesine röportaj veren Almanya Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Olaf Scholaz, “Lukaşenko kötü bir diktatör ve bu nedenle net açıklamalara ve bir dile ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

Rusya'dan müdahale sinyali

Lukasenko'nun artık meşruiyeti olmadığına inandığını söyleyen Alman Bakan, Belarus'a başka ülkelerin müdahalelerinin kabul edilemeyeceğini aktardı.

Rusya’nın olası müdahalesi hakkında bir soruya Scholz, askeri müdahalenin kabul edilemez olduğunu ve uluslararası hukuk kurallarının ihlali olacağını söyledi.

Rusya, gerektiği takdirde Lukaşenko'ya askeri yardım teklif edeceğini duyurmuştu.

Ülkeyi 26 yıldır yöneten Lukaşenko'nun muhalifleri, halk desteğini kaybettiğini iddia ettikleri Devlet Başkanı’nın son seçimlere şaibe karıştırdığını söylüyorlar. Lukaşenko seçimi kaybettiğini reddederek oyların yüzde 80'inden fazlasını aldığı resmi sonuçlara işaret ediyor.

Gösterilerin başladığı günden bu yana iki kişi hayatını kaybederken, binlerce kişi ise gözaltına alındı.

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.