Lukaşenko: Rusya düzeni sağlamak için Belarus'a müdahaleye hazır

Lukaşenko: Rusya düzeni sağlamak için Belarus'a müdahaleye hazır

Belarus Devlet Başkanı Alexander Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'ta düzeni sağlamak için müdahaleye hazır olduğunu söyledi.

Belarus'ta başkanlık seçimlerinin hileli olduğunu savunan binlerce kişi sokağa inerek Başkan Alexander Lukaşenko'yu bir kez daha koltuğunu bırakmaya çağırdı. Lukaşenko ise göstericilere cevap olarak Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Belarus'ta düzeni sağlamak için istediği takdirde kendisine güvenlik güçleri desteği sağlamaya hazır olduğunu duyurdu.

26 yıldır Belarus'ta iktidarda olan Lukaşenko cumartesi akşamı Putin ile uzun süren bir telefon görüşmesi yaptı. Putin'in 'müdahaleye hazır olduğunu' söyleyen Lukaşenko,"Askeri unsurlara gelince Rusya Federasyonu ile bir anlaşmamız var" dedi. 65 yaşındaki lider "Bazı anlar var ki bu anlaşmaya uyuyor" ifadelerini kullandı.

Belarus seçimleri

Belarus'taki protestolar başkanlık seçimlerinin yapıldığı 8 Ağustos'tan beri devam ediyor. Göstericilere sert müdahalelerde bulunan polis yaklaşık 7 bin kişiyi gözaltına aldı.

Pazartesi ise Alexander Taraikovsky isimli 34 yaşındaki gösterici protestolarda tartışmalı bir şekilde hayatını kaybetti.

Muhalefet lideri Sviatlana Tsikhanouskaya seçimlerinden bir gün sonra hapse atılma korkusu ile Belarus'u terk edip Litvanya'ya gitti.

Rusya seçimleri kazandığını söyleyen Alexander Lukaşenko'yu desteklerken Avrupa Birliği ve ABD Belarus başkanlık seçimlerinin kusurlu olduğunu savunuyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.