Almanya'da en çok bağış yapılan parti aşırı sağcı AfD

Almanya'da en çok bağış yapılan parti aşırı sağcı AfD

Anketlerde oy oranı yüzde 22 olan Almanya için Alternatif, bu yılın ilk yarısında en çok bağış yapılan parti oldu.

Kamuoyu yoklamalarında son aylarda hızla oyu artan sağ popülist Almanya için Alternatif (AfD) partisi, parti bağışlarında da hızla yükselme eğiliminde görünüyor. 

Almanya Federal Meclis Başkanlığı'nın verilerine göre, AfD bu yılın ilk yarısında, 265 bin euro ile en fazla bağış alan parti oldu.

Duvar'dan Yunus Ülger'in haberine göre, AfD'yi 216 bin euro ile ana muhalefet Hıristiyan Birlik Partisi (CDU) izledi. AfD ve CDU'nun ardından ise koalisyon ortakları Hür Demokrat Parti (FDP), Yeşiller ve Sosyal Demokrat Parti (SDP) geldi. Buna göre, FDP, 2023 yılının ilk 6 ayında 207 bin euro, Yeşiller 201 bin euro ve SDP 105 bin euro bağış topladı.

Hıristiyan Sosyal Birlik (CSU) partisine yılın ilk yarısında bağış yapılmazken, Sol Parti (Die Linke) şirket ve kuruluşlardan bağış kabul etmiyor. 50 bin euronun üzerindeki bağışlar büyük bağış sayılıyor ve en kısa süre içinde Federal Meclis Başkanlığı'ına bildirilmesi gerekiyor. Bu tutarın altındaki bağışlar yıl sonunda Federal Meclis Başkanlığı'na bildiriliyor, dolayısıyla verilerin içinde 50 bin eurodan az bağışlar yer almıyor.

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.