Almanya'da göçmen karşıtı eylemler artıyor

Almanya'da göçmen karşıtı eylemler artıyor

Almanya'nın Chemnitz kentinde kimlik kontrolü yapmak isteyen ve bir İranlıyı yaralayan göçmen karşıtı grubun üyeleri tutuklandı.

Almanya Chemnitz'de, kendilerine halk tarafından oluşturulan savunma milisi anlamına gelen "Bürgerwehr" adını veren en az 15 kişilik grubun üyeleri gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan grubun 6 üyesi tutuklandı.

Kimlik kontrolü yapmak istediler

Grubun, sağ popülist Pro Chemnitz hareketinin Cuma günü düzenlediği gösteri sonrasında kent merkezinde bazı eylemlerde bulunduğu belirtildi.

İddiaya göre, grup önce kentin merkezindeki bir parkta doğum günü kutlaması yapan Alman gençlerin yanına giderek kimlik kontrolü yapmak istedi.

İran, Pakistan ve Alman vatandaşlarından oluşan 7 kişilik grubun yanına giden "Bürgerwehr" üyeleri, yabancı düşmanı hakaretlerde bulunarak 1 İranlıyı yaraladı.

Chemnitz Savcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında yaşları 15 ile 33 arasında değişen 15 kişilik grubun üyeleri gözaltına alındı. 9 kişi serbest bırakılırken, yaşları 27 ile 33 arasında değişen 6 kişi hakkında çıkarıldıkları mahkeme tutuklama kararı verdi.

İran vatandaşı başından yaralandı

Chemnitz Savcılığı, 26 yaşındaki İran vatandaşının sert bir cisimle başından yaralandığını ve başında açık yara oluştuğunu açıkladı. Savcılık, şahıslar hakkında "ülke barışını bozma ve tehlikeli yaralama" suçlaması yöneltiyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.