Almanya'da koalisyon çatırdıyor mu?

Almanya'da koalisyon çatırdıyor mu?

Almanya'nın Bavyera eyaletindeki meclis seçimleri sonucunda Merkel'in partisi CDU ve koalisyon ortağı SPD'nin geleceği sorgulanmaya başladı.

Almanya'nın Bavyera eyaletinde Pazar günü yapılan seçimlerde Başbakan Angela Merkel'in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik'in (CDU) ortağı Hristiyan Sosyal Birlik (CSU) 1962 yılından bu yana ilk kez eyalet parlamentosundaki çoğunluğunu kaybetti. Ülkeyi yöneten koalisyonun ortaklarından Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) aldığı başarısız sonuç ise hükümetin geleceğinin sorgulanmasına neden oldu.

Bavyera'daki eyalet seçimlerinde ilk sonuçlara göre CSU yüzde 37 oyla ilk sırada yer almasına karşın, 4 yıl önceki seçimlere 10 puan kaybetti.

Yeşiller yüzde 18 oy alıp ikinci olarak büyük bir çıkış yaptı. Bağımsız adayların oluşturduğu Hür Seçmenler Partisi yüzde 11 oy aldı. Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) ise yüzde 10 oranında oy alarak ilk kez eyalet parlamentosuna girdi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.